Paard verkopen

De KWPN Select Sale is voor hengsteneigenaren een uitgelezen gelegenheid om hun interessante hengst in de etalage te zetten voor een breed internationaal publiek.

Springhengsten
Procedure

Een hengst kan deelnemen aan de KSS, wanneer de hengst:

  • KWPN-geregistreerd is;
  • geboren is in 2014;
  • doorverwezen wordt naar de tweede bezichtiging;
  • voldoet aan de veterinaire eisen van de KWPN Select Sale.

Veterinaire eisen
Om de promotie van de te veilen hengsten zo goed mogelijk te kunnen doen, is het belangrijk dat alle veterinaire gegevens ruim op tijd binnen zijn. De röntgenfoto’s mogen voor deelnemende hengsten aan de KSS niet ouder zijn dan 3 maanden. Er zijn door het stamboek in het hele land dierenartsen erkend, waar de röntgenfoto’s gemaakt kunnen worden. U kunt zelf een van de geselecteerde keuringsdierenartsen hiervoor benaderen.

Veilingvoorwaarden
Elke verkoper van een hengst wordt geacht de veilingvoorwaarden te kennen en hiermee akkoord te gaan. Bekijk hier de veilingvoorwaarden.

Dressuurhengsten
Procedure
Voor de dressuurhengsten geldt dat ze geselecteerd worden direct na de eerste bezichtiging. De tweede selectieronde vindt plaats tijdens de foto- en video dag in Ermelo (na de eerste bezichtiging) waar de hengsten tevens worden gelongeerd. De selectiecommissie bestaat uit Nico Witte, Niek Haarlink en Jan Greve. Tijdens de tweede selectieronde en tijdens de KWPN Stallion Show worden de hengsten klinisch gekeurd door de veterinaire commissie van de KSS.

Een hengst kan deelnemen aan de KSS, wanneer de hengst:

  • KWPN-geregistreerd is;
  • geboren is in 2014;
  • doorverwezen wordt naar de tweede bezichtiging;
  • voldoet aan de veterinaire eisen van de KWPN Select Sale;
  • een positief oordeel krijgen van de KSS-selectiecommissie.

Wildcards
Naast de hengsten die geselecteerd worden op de eerste bezichtiging, kunnen er wildcards worden uitgedeeld tijdens de KWPN Stallion Show in ‘s-Hertogenbosch. Voor zover veterinaire gegevens op voorhand ontbreken hebben kopers het recht e.e.a. binnen een in de veilingvoorwaarden vastgestelde termijn bij de verkoper op te vragen. Voor de specifiek bij een wildcard van toepassing zijnde voorwaarden is het raadzaam de veilingvoorwaarden te raadplegen.

Veterinaire eisen
Om de promotie van de te veilen hengsten zo goed mogelijk te kunnen doen, is het belangrijk dat alle veterinaire gegevens ruim op tijd binnen zijn. Er wordt aangeraden om hengsten die opgegeven worden voor de KSS röntgenologisch te laten keuren vóór de eerste bezichtiging. Er zijn door het stamboek in het hele land dierenartsen erkend, waar de röntgenfoto’s gemaakt kunnen worden. U kunt zelf een van de geselecteerde keuringsdierenartsen hiervoor benaderen.

Veilingvoorwaarden
Elke verkoper van een hengst wordt geacht de veilingvoorwaarden te kennen en hiermee akkoord te gaan. Bekijk hier de veilingvoorwaarden.